Ha így töltöd az utolsó estét, biztos a siker az érettségire

Hogyan töltsd az utolsó 24 órát érettségi előtt? Mutatjuk, mire koncentrálj és mi az, amit semmiképp se tegyél, ha a legjobb formádat akarod hozni!

Az érettségi előtti utolsó pillanatban úrrá lehet rajtunk az izgalom, ami a teljesítményünk rovására is mehet. Ha nem szeretnél így járni, mindenképp tartsd be a következő szabályokat.

24h relax

Az utolsó estét mindenképp a pihenésre szenteld! Feküdj le időben, nézz meg egy filmet és próbálj meg nem a vizsgákra gondolni. Semmi értelme nincs sokáig fent maradni és tanulni, mert többet buksz azon, ha fáradtan és dekoncentráltan írod a vizsgát. Ha nem tudsz aludni, akkor segíthetnek a gyógynövényes teák. A citromfűnek nyugtató hatása van és segít az alvászavarokban. Álmatlanság esetén szintén ajánlott még az orbáncfűtea is.

A koncentrálásban is nagyban segít egy bőséges és egészséges reggeli.Forrás: --

Készíts össze mindent

Még lefekvés előtt pakold össze a táskádat, hiszen a reggeli kapkodásban és sietségben könnyen otthon felejthetsz valamit. Gondoskodj a megfelelő íróeszközről, személyi igazolványról, inni és ennivalóról, kézfertőtlenítőről és maszkról. Mindenképp rakd be a megengedett segédeszközöket is. Az érettségit az iskola által előírt ünnepi öltözetben kell megírni. Készítsd ki még ezt is előző este, így értékes perceket spórolhatsz meg a készülődés alatt. Végezetül pedig ne felejtsd el beállítani a szokásos ébresztőt.

Úgy reggelizz, mint a király

Nemcsak a mondás tartja így, hanem a koncentrálásban is nagyban segít egy bőséges és egészséges reggeli. A tápanyagok biztosítják a megfelelő vércukorszintet, a reggeli ájulástól és vérnyomás ingadozástól sem kell tartanod. A stressztől sokszor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az étkezésről, ami nem csak a szervezetünkre van nagyon rossz hatással, de a teljesítményünk is alacsonyabb lehet. Éppen ezért jobb, ha még otthon, nyugodt körülmények között megreggelizel és lendületesen kezded az írásbelit. Ha nem szoktál reggelizni, vagy túlságosan izgulsz aznap, akkor se indulj el üres gyomorral: legalább egy kis joghurtot vagy müzlit vegyél magadhoz!

Gondold végig nyugodtan

A vizsga megoldására bőven van elegendő idő, nem kell kapkodni. Értelmezd többször a feladat leírását és higgadtan gondold végig a megoldást. Ha még sokszor első ránézésre nehéznek is tűnik, józan ésszel visszaemlékezve, eszedbe fognak jutni a tanultak. Sokszor elég annyi, hogy veszünk egy mély lélegzetet és nyugodtan végig gondolunk mindent.

Bízz magadban és abban, hogy a sok éves felkészülésnek meglesz a jól megérdemelt eredménye. Nem te vagy se az első, se az utolsó, aki érettségi vizsgadrukkal küzd, ha nekik ment, te is meg tudod csinálni!

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy facebook, tiktok és instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook,Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.