5 ok, amiért érdemes korán felkelned - Még nyáron is!

Korán? Nyáron? Kizárt. Jogos, ha most ezt gondolod. De gondoltad volna, hogy komoly haszna is lehet annak, ha idejében felkelsz?

Senkinek sem könnyű korán felkelni. Vannak, akik kicsit jobban bírják, de vannak, akik majdnem belehalnak. Sok sikeres ember azonban azt mondja, „ha megnyered a reggelt, megnyered az egész napot", vagyis, ha jól indítod a reggelt, az az egész napot meghatározza. Érdekelnek a részletek?

Egészségesen fogsz táplálkozni

Ha időben felkelsz, valószínűleg lesz időd rendes reggelit csinálni és nem maradsz étlen addig, amíg nem bírod tovább, és nem harapsz rá az első lehetőségre, ami valószínűleg valami egészségtelen lenne. Jobb, ha ezt megelőzöd, hiszen a helyes táplálkozás az iskolai stresszen is átsegíthet, ahogy az UniLife is megírta.

Egészségesen fogsz táplálkozni.Fotó / 123rf

Felkészült leszel

Ha az utolsó pillanatban kelsz, valószínűleg csak beesel a suliba, azt sem tudod hol áll a fejed. Ezzel szemben, aki korán kell, annak lesz ideje nyugodtan felkészülni a napjára, végig gondolni a tennivalókat, és sokkal felkészültebben hozzálátni a megvalósításukhoz.

Egészségesebb leszel

Ez elég tág fogalom, de azok, akik korán kelnek, általában idejében lefekszenek. A jó minőségű és megfelelő alvás pedig nagyon fontos szerepet játszik az immunrendszer és számos szerv megfelelő működésében.

Egészségesebb leszel.Fotó / 123rf

Produktívabb leszel

Azok, akik korán kelnek, még akkor elintézhetnek számos dolgot, amikor mindenki más alszik, anélkül, hogy bárki megzavarná őket. Nemcsak, hogy több időd lesz mindent elvégezni, de az is megnöveli az önbizalmad, hogy milyen korán mennyi mindennel végeztél.

Élvezheted a csendet

Ha még nem próbáltad, meg fogsz lepődni, mennyire csendes minden, amikor a legtöbben még alszanak. Csend van otthon, amíg készülsz, csend van az utcán, üres a busz és az iskolában is te vagy az első. Senkivel sem muszáj beszélned, egyszerűen teheted a dolgodat.