Tiszta őrület! Bizarr diéták, amelyeket jobb, ha sosem próbálsz ki

Az állandó sóvárgás a fogyás után sokak életének része, amiért komoly áldozatokra is hajlandóak: csodaporok, diétás ételek, személyi edző és a lista folytatódik. Míg egyesek észszerűen és egészségesen fogynának, mások brutális és rettentő furcsa diétákba kezdenek – olvass tovább, ha érdekel, emberek hogy próbáltak a súlyvesztés útjára lépni!

A fogyás receptje alapvetően nem lenne bonyolult: egy egészséges, változatos étrend, sok mozgás és kalóriadeficit tutira meghozza a várt eredményt. Ez azonban sokszor túl megterhelőnek tűnhet, jobb hát belekezdeni valamilyen egészségtelen és logikátlan étrendbe, ami aztán két nap alatt szupermodellt csinál az emberből. Ha fogyni vágynál, ne ezeket kövesd!

Levegő diéta

A diéta neve igazán sokatmondó, ugyanis gyakorlatilag a levegő, azaz a nagy semmi fogyasztását promotálja. Ezen étrend alapján megfőzheted, felszolgálhatod és még el is fogyaszthatod a levegőt, hogy az étkezés illúziója is meglegyen. Mondanunk sem kell, hogy nemcsak meglehetősen veszélyes, de még önmagából is viccet csinál az ember egy ilyen „diéta" követésével.

Ezen étrend alapján megfőzheted, felszolgálhatod és még el is fogyaszthatod a levegőtFotó / 123RF

Babaétel diéta

Egy fokkal (de szigorúan csak eggyel) ésszerűbb, mint a levegő diéta - a babakaján alapuló étrend egyszerű: a normál étkezések helyett napközben 14 (!) üveg bébiételt fogyaszt a fogyni vágyó, majd vacsorára kirúghat a hámból, és ehet valami igazán könnyed, alacsony kalóriatartalmú „felnőtt" ételt. Nemcsak monoton, de nem is fenntartható – mellesleg ki vágyik kérdő pillantásokra, miközben babakaját falatozik ebédszünetben?

„Reggeli banán" diéta

Az eddigi legkevésbé indokolatlan diéta titulus határozottan a reggeli banán diétát illeti, amit egy japán hölgy talált ki a férje lefogyasztása céljából. Az étrend maga nem bonyolult: aki erre adja a fejét, annak nincs más dolga, mint reggelire egy banánt fogyasztani. A többi étkezés nem meghatározott, de szabály még, hogy lefekvés előtt 4 órával ehet utoljára a diétázó. Ugyan egy banán sokaknak kevés lehet a kellő energiához, na meg naponta Big Mac-et fogyasztva aligha hatásos a fogyókúra, mégsem annyira elvetemült, mint a levegőevés.

Az eddigi legkevésbé indokolatlan diéta titulus határozottan a reggeli banán diétát illetiFotó / 123RF

Villa diéta

Ismét egy beszédes név: a villa diéta francia őrület (volt), amelynek alapján csak olyan ételek fogyaszthatóak, amiket egy villával meg tudsz enni. Sem kanál, sem kés nem használható, tehát a fogyni vágyó elbúcsúzhat a chipstől és csokitól: marad a saláta, na meg az a pár étel, amit csupán egy villával lehetséges megenni.