Minden nap kockáztatják az életüket, hogy eljussanak a suliba - a legfurcsább iskolai szokások

"Ahány ház, annyi szokás" – szoktuk mondani, és úgy tűnik, ez a közmondás akkor is érvényes marad, ha a "ház" szót "ország"-ra cseréljük. A különböző szokások és felfogások pedig mi másban lehetnének feltűnőbbek, mint az oktatási rendszer különbségeiben?

A továbbiakban különböző országok oktatási fun factjeiről olvashatsz.

Izland – A kötés mindenek felett

Míg nálunk az iskola első osztályának legfőbb célja az, hogy a gyerekek elsajátítsák az írást, az olvasást, illetve az alapvető matematikai műveleteket, az izlandi kisfiúk és kislányok számára mindez kiegészül a kötéssel. Az ország nagyon büszke hagyományaira, ennek következtében lett a tananyag szerves része, hogy megismerkedjenek ezzel a tradicionális eljárással a diákok.

IzlandFotó / Getty Images

Anglia – A másfél évezredes iskola

Ha már hagyományokról van szó, Anglia sem szerénykedhet, ugyanis itt található a világ legrégebb óta működő iskolája. A canterburyi King's School 597-ben alapította canterburyi Szent Ágoston, az angliai kereszténység megalapítója. Mai nevét VIII. Henrik királynak köszönheti.

AngliaFotó / AFP

India – Az iskola, amely önmagában egy város

Indiában híresen magas a népsűrűség (az emberek egy négyzetkilométerre eső átlagos létszáma), így nem csoda, hogy itt található a világ legnagyobb iskolája, a City Montessori School, ahová több mint 32 ezer diák jár.

IndiaFotó / AFP

Dél-Korea – Ahová nem kell takarítónéni

Dél-Koreában nem ér véget az iskola a kicsengetéssel: a diákoknak órák után bent kell maradniuk, és segíteniük kell a takarításban, illetve a rendrakásban.

Dél-KoreaFotó / AFP

Kolumbia – Az iskola nagy kaland

Vagy ha maga a tanulás nem is olyan izgalmas, az iskolába járás mindenképpen! Kolumbiában a Los Pinos nevű völgyben ugyanis a diákok egy drótkötélpályán jutnak el a iskolába – a levegőben. Ami nekünk egy kalandparkba illő élmény, az az itteni gyerekek számára mindennapos program. Ha gyalog járnának, keresztül kellene menniük az esőerdőn, amely – azon túl, hogy veszélyes – több mint két órát venne igénybe.

KolumbiaFotó / AFP