Kormányinfó: Így indult a jelenléti oktatás

Az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait április 19-én, hétfőn kinyitották, így az alsósok számára újraindult a jelenléti oktatás.

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a mai sajtótájékoztatón többek között a jelenléti oktatás alakulásáról is beszámolt. Még az óvodák és iskolák nyitása előtt jelentette be a kormány, hogy az iskolába való visszatérést a diákok számára nem teszik kötelezővé. Ennek megfelelően a kormány tájékoztatása szerint az óvodások 60 százaléka és az alsósok 75 százaléka élt a jelenléti oktatás lehetőségével az első héten.

A felsősöknek és a középiskolásoknak várhatóan május 10-én kezdődik majd ismét a jelenléti oktatás, az érettségikre pedig a korábban már ismertetett speciális szabályok vonatkoznak.

A Kormányinfón kitértek arra is, hogy hamarosan elérjük a 3,5 milliós átoltottságot, így a tervek szerint szombaton már este 11-re módosul a kijárási tilalom, és nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei is. A nyitás következő lépése várhatóan akkor fog megvalósulni, ha 4 millió ember kapta már meg legalább az első vakcinát, aminek részleteit a miniszterelnök fogja hamarosan ismertetni.