Vigyázz! Így könnyen elkéshetsz az érettségiről!

Nehéz a reggeli kelés, hát még az érettségi napján. Benned van a félsz, az izgalom, ezért könnyen kapkodásba majd késésbe fordulhat át egy amúgy is stresszes reggel. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a pontokat, amelyeken megcsúszhat a jól eltervezett programterv!

Rendkívül fontos, hogy kipihenten érkezz a vizsgákra!

Ezt azonban könnyebb tanácsolni, mint megtenni, hiszen legtöbbünk még az érettségi napját megelőzően is lázasan magol, akár hajnalig. Mielőtt azonban nekiállnál a késő esti tanulásnak, állítsd be az ébresztőórád! Biztonsági szundi beiktatását is javasoljuk, így a negyedik riasztás kikapcsolását követően biztosan ébren leszel a kitűzött időpontban.

Készülj fel!

Amennyiben még előző este kikészíted a ruháidat, megcsinálod a szendvicsed, valamint összekészíted az érettségihez szükséges személyes okmányaid, tollaid, segédeszközeid, rengeteg időd felszabadul, amit eltölthetsz egy nyugtató tea, vagy egy frissítő zuhany társaságában is. Ne feledkezz meg a pótruhadarabról se! Megeshet, hogy a nagy sietségben elszakad a harisnyád, vagy éppen foltos lesz az inged, amit így azonnal le tudsz cserélni!

Hidd el, kevésbé fogsz izgulni a vizsga miatt, ha minden a terv szerint halad!Forrás: 123RF

Véletlenül se szállj be a liftbe egy sietős reggelen!

Murphy törvénye, hogy ami megtörténhet az meg is történik, így számításba kell venned azt a kellemetlen eshetőséget, hogy véletlenül a felvonó fülkéjébe ragadsz akár hosszú órákra. A vizsga előtt harminc perccel már a helyszínen kell lenned, ezért rettenetes lenne, ha ilyen banális ok miatt késnéd le életed egyik legfontosabb eseményét! A lépcsőházat használva nem csak a saját tempódban haladhatsz, de a mozgás serkenti az agyműködésed, sokkal éberebb és koncentráltabb leszel tőle.

A tömegközlekedés mindig késik!

Természetesen ez ebben a formában nem igaz, azonban a reggeli forgalom a késés veszélyét folyton magában hordozza. Ne bízz meg az okostelefon adta adatokban, indulj el legalább 15 perccel korábban annak érdekében, hogy kényelmesen, stressz nélkül a megadott időpontra ott legyél! Amennyiben késne a jármű, akkor se pánikolj! A tömegközlekedésen töltött időt töltsd zenehallgatással, ezáltal csökkentheted a felgyülemlett feszültséget.

Hidd el, kevésbé fogsz izgulni a vizsga miatt, ha minden a terv szerint halad!

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy facebook, tiktok és instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.