Így biztosan elbukod az érettségit!

Hetek óta úgy érzed, hogy a stressz a legjobb barátod? Rémálmaid vannak arról, hogy valamit elfelejtesz, amit mindenképpen tudnod kellene? Mutatjuk mi az a három dolog, amelyet semmiféleképpen sem szabad megtenned, ha sikeres érettségit vizsgát szeretnél tenni.

Teljesen természetes, hogy minden gondolatod az érettségi körül forog. Kívülről betéve tudod az összes történelem esszé témát, álmodból felkeltve tudsz logaritmust számolni és az összes olyan tippes cikket végigböngészted már, amelyek az utolsó pillanatokat könnyíthetik meg. Ezek mind-mind nagyon hasznosak, azonban a nagy fókuszáltság közepette ne felejtsd el az általános tudnivalókat sem!

Ne hagyd otthon a személyigazolványodat!

Bródy János már évtizedekkel ezelőtt megénekelte, hogy milyen fontos tárgy a személyigazolvány. Ez az érettségi alatt hatványozottan igaz. Hogy miért? Mert ezzel tudod igazolni, hogy Te te vagy. A középszintű vizsga alkalmával talán nem történik, akkor probléma, ha esetleg a nagy izgalom közepette kimarad a pénztárcából, hiszen a tanáraid lesznek a felügyelők, ők pedig ismernek téged. Ha azonban emelt szinten adsz bizonyosságot a tudásodról, előfordulhat az a helyzet, hogy nem a saját középiskoládban teljesíted az írásbelit. Ebben a helyzetben nem fognak téged arcról megismerni, azaz csak ezzel az okmánnyal tudod igazolni a személyazonosságodat. Szóval még mielőtt elindulsz hétfőn otthonról, ellenőrizd, hogy a helyükön vannak-e az okmányaid, nehogy ezen múljon a teljesítményed.

Egy mágus sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.

Az érettségi hetében az a mondás csakis Gandalfra igaz. Neked azonban időben el kell indulnod otthonról, ugyanis kötelező legkésőbb fél órával a vizsga kezdete előtt megjelenni a tanteremben. Ha ez nem történik meg, kizárásra kerülhetsz a vizsgáról, ami maga után vonja, hogy nem tudod maradéktalanul befejezni a középiskolai tanulmányaidat. Szóval ne keress alternatív útvonalakat, ne pontosan akarj érkezni! Indulj el a szokásosnál egy órával előbb, inkább az iskola előtt vagy a teremben várakozz, mintsem rohanni keljen, ami már az elején dekoncentráltá tehet. Ha időben megérkezel, még lesz időd mindent szépen elrendezni, meglátogatni a mosdót és egy utolsó nagy levegőt venni.

Forrás: Pixabay

Puskázni lehet, csak nem érdemes!

Először jó ötletnek tűnt... Híres első mondat a tíz éves érettségi találkozón. Azonban senkinek sem ajánljuk, hogy a vizsgafelügyelő jóindulatára bízza magát: lebukik-e vagy sem. Az első két pont esetében, amelyet már felsoroltunk, nagyban számíthatsz arra, hogy elnézőek lesznek veled és be tudják az izgalomnak a kihágást, de a puskázás ténye nem ilyen. A legrosszabb forgatókönyv szerint az összes érettségi eredményedet érvényteleníthetik, amely kötelezően javítóvizsgát von maga után, így az összes terved felborulhat. Szóval egyetlen évszámért vagy matematikai megoldásért nem érdemes kockáztatni a sikert. Hidd el nem ezeken az apróságokon fog múlni az összkép!

Ha a fent említett három pontot elkerülöd és összeszedetten ülsz oda a hétfői irodalom érettségire, nem lesz az az akadály, amelyet nem fogsz tudni megoldani. Sok sikert kívánuk hozzá!

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matekés töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogycikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre vagy Facebook, TikTok és Instagram oldalainkra kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.