Ezt NE tedd az érettségi előtti napokban!

Az érettségiig maradt napok megszámlálásához már három kéz sem szükséges, és bár a világot megváltani már nem fogod, még mindig egész sok dolog maradt, amit csinálhatsz vagy éppenséggel amit érdemes lenne kerülnöd az utolsó napokban.

Biztosan sokszor érezted az elmúlt időszakban, hogy nem tudsz megbirkózni a durva nyomással, amit a gimi befejezése okoz, de hidd el, visszatekintve sajnálni fogod a sok stresszt, amit az érettségire szenteltél. A következő tippeket követve pedig talán sikerül még pár ősz hajszáltól megkímélni magad!

Ne éjszakázz!

Biztosan jó ötletnek tűnhet az utolsó percig tartó tanulás, de hidd el, hogy nem az érettségi előtti 72 órában fogsz eget rengető tudásra szert tenni. Készülj az utolsó napokban is, de szánj időt a pihenésre, hiszen fáradtan garantáltan nem leszel képes a teljes koncentrációra.

Ne hasonlítgass!

A közös izgulás baromi jó tud lenni, egymás beparáztatása azonban kevésbé, szóval ne kérdezd körbe az osztálytársaid, hogy mennyit-mikor-hol tanultak, mert ez csak a saját önbizalmadból fog elvenni, mellesleg pedig más teljesítménye a tiedre semmi hatással nem lesz.

Ne a hiányosságaidra gondolj!

Az utolsó napokban próbáld magadra erőltetni a tőled telhető legpozitívabb hozzáállást: hidd el, a történelem során senki nem ment be úgy érettségizni, hogy úgy gondolta, mindent tud. Természetes, hogy bizonyos témaköröket nem érzel 100 százalékosnak, de ha ezeket már nem tudod pótolni, akkor „feledkezz meg róluk", hiszen nem is biztos, hogy szembe jönnek az érettségiben.

Az evést se hagyd ki!Fotó / 123RF

Ne aludj el!

Nemcsak a késés eshetősége miatt, hanem mert egy kapkodós, rohanós reggel nem éppen teremti meg a vizsgahangulatot: kelj fel időben, hogy legyen időd rendes reggelire és nyugalmas készülésre az érettségi előtt.

Ne hagyd ki az evést!

Még ha gyomorgörccsel is küszködsz, akkor is erőltess le pár falatot, hiszen üres hassal órákat koncentrálni a legkevésbé sem felemelő, emellett a korgó gyomrod nem csak téged zavarhat a feladatokra való fókuszálásban.

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy facebook, tiktok és instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.