Holnap érettségizel töriből? Ezekre figyelj, és tutira átmész!

Túl vagy a magyaron és a matekon, már a töri van hátra a fő tárgyak közül. Mutatjuk, miket kell átgondolnod és összegyűjtened, hogy holnap ne érjen meglepetés!

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a történelem érettségit írják a legtöbben: összesen 74 697 vizsgázóra számítanak, középszinten 66 396-an, emelt szinten pedig 8 301-en érettségiznek.

Mikor érj oda és meddig tart?

A vizsga reggel 9 órakor kezdődik, de érj oda már 8 óra körül: a legtöbb iskolában már 1 órával előtte megkezdik a beengedést, hogy a kezdés előtt 30 perccel minden vizsgázó a vizsgateremben lehessen és a vizsgához szükséges tájékoztató, adminisztráció megkezdhető legyen.
A vizsga középszinten 180 perces, míg emelt szinten 240 perces lesz.

Mit vegyél fel és mit vigyél magaddal?

  • A vizsgán alkalomhoz illő öltözetben illik megjelenni, sötét nadrágot/szoknyát és fehér inget/blúzt keress elő a szekrényből.
  • A személyi igazolványodat ne hagyd otthon!
  • Tollat akár többet is vigyél magaddal. Hibajavítót, lefestőt nem használhatsz!
  • A vizsgaterembe innivaló, kevés ennivaló, édesség bevihető.
  • Természetesen maszk legyen nálad!
  • Ne feledd, a vizsgához Neked kell vinned a középiskolai történelmi atlaszt, a teremben pedig lesz legalább három példány helyesírási szótár, amit az iskola biztosít.

Miből áll a vizsga?

Két feladatlapot fogtok kapni, Ti dönthetitek el, milyen sorrendben oldjátok meg és hogyan osztjátok be az időtokat.
Az első feladatlapnál 12 rövid választ igénylő kérdést kaptok, összesen 50 pontot szerezhettek ezzel a résszel. A második feladatlapnál pedig 2 választott esszére kaphattok 50 pontot.

Ezekre figyelj és tutira átmész!Fotó / KAROLY ARVAI / AFP

Tippek

Az előző évek tankönyveit végigolvasni nagy eséllyel nem a fennmaradó egy napban fogod. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne nézhetnéd át villámgyorsan a tananyagokat. Gyorsan fusd át elsősegély cikkünket, ahol sok segítséget találhatsz még a túléléshez!

Vajon mik lesznek idén a történelem érettségi feladatok?

Oktatási szakértőnk, Pintér Dávid elmondta nekünk, milyen témakörökre számít a vizsgán, csekkold még gyorsan ezeket!

Mik voltak tavaly a feladatok a történelem érettségin?

Gyorsan fusd még át a 2020-as feladatlapokat és a megoldásokat a biztonság kedvéért:

Sok sikert kívánunk Neked a holnapi vizsgához!

Idén érettségizel? Segítünk!

A SuliLife nem csak a felkészülésben és a stresszkezelésben lesz a segítségedre: a 2021-es érettségi vizsgák után azonnal keresd nálunk a megoldásokat! Az idei magyar, matek és töri érettségi feladatsorokat szaktanárok segítségével oldjuk meg. Kövess minket, hogy cikkeinkből, videóinkból megtudd, hogyan teljesítettél!

A vizsgák napjain pedig minden rólad szól majd: hogy indulj el, mit vigyél magaddal, és azt is megtudhatod, hogyan vélekednek a tanárok és diáktársaid az idei érettségiről.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írj nekünk az info@sulilife.hu e-mail címre, vagy facebook, tiktok és instagram oldalainkon kommentben és mi megosztjuk gondolataidat az érettségiről.

Kövesd a SuliLife Facebook, Instagram, TikTok és weboldalát, hogy képben legyél a legfrisebb érettségi hírekkel!

SuliLife. Megy ez neked.