Tudod mi az a Teqball?

A Teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak. A sport egyaránt játszható beltéren és kültéren, népszerűsége egyre nő! A Tanítsunk Magyarországért program és a Teqball együttműködése kapcsán ráadásul most 69 kistelepülési általános iskola és 7 egyetem részesült egyedi, logózott Teqball LITE asztalban az elmúlt tanév folyamán. Mutatjuk a részleteket!

Az olimpiai sporttá válás kapujában álló, magyar fejlesztésű, nemzetközileg rendkívül népszerű sportág felajánlásának köszönhetően országszerte több ezer diák sportolhat ingyenesen, amelyet a testnevelő tanároknak biztosított ingyenes képzéssel ösztönöznek még inkább. A kezdeményezés a sport megszerettetéséről, a kölcsönös tanulásról és a helyi közösségek megerősítéséről szól, élményt visz az általános iskolákba és szórakoztató, egészséges időtöltést biztosít a Tanítsunk Magyarországért program résztvevőinek.

Forrás: IFKA

A Tanítsunk Magyarországért2018. decemberében útjára indított komplex, főként a kortárs mentorálás módszerére építő szakmai program. A mentorálásba bevont általános iskolások olyan készségeket, képességeket és társadalmi mintákat sajátíthatnak el, amelyek segíthetik tanulmányaik sikeres befejezését és munkaerőpiaci elhelyezkedésüket. Emellett a program fontos célkitűzése a közösségépítés, a fiatalok felelősségvállalásának elmélyítése. Minden félévben újabb és újabb egyetemek, általános iskolák, mentorok és mentoráltak csatlakoztak a programhoz. A mentorok és mentoráltak ismerkedését nagyban segítik a közös játékok, szabadidős tevékenységek, amihez a program szervezői minél szélesebb körben igyekeznek hozzájárulni támogató együttműködő partnerek bevonásával is.

A Teqball maga

A Teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak. A játékosok, a karok és a kezek kivételével, a test bármely részével hozzáérhetnek a futball-labdához. Egyesben két játékos, párosban négy játékos játszhatja. A sport pontozási rendszer alapján működik, egyaránt játszható beltéren és kültéren, beleértve a strand körülményeket, tehát a homoktalajt is. A teqball bármilyen 5-ös méretű focilabdával játszható. A térfeleket elválasztó háló szilárd és ellenálló, így a labda visszapattan róla, lehetővé téve a folyamatos játékélményt. Összhangban a hivatalos teqballszabályokkal, az asztalok felépítése lehetővé teszi, hogy a szerencse vagy a véletlen semmilyen formában ne befolyásolhassa a játékot; a játékosok kizárólag tudásukra és képességeikre hagyatkozhatnak.

forrás: IFKA