Gondoltad volna? Ezt kell csinálnod nyáron, hogy lazább legyen a következő tanév!

Bizonyára te is iszonyatosan boldog vagy, hogy véget ért a tanév, és alig várod, hogy belevesd magad a nyár örömeibe. Nem is szeretnénk elvenni a kedved a pihenéstől, de arra intenénk, hogy gondolkodj egy picikét előre is!

Bármennyire is kecsegtető az egész nyarat felhőtlen pihenéssel, szórakozással tölteni, sokat könnyíthetsz a dolgodon, ha néhány "hasznos", bár kevésbé szórakoztató tevékenységet is beiktatsz a napirendedbe.

Diákmunka

Ha már elég idős vagy ahhoz, hogy munkát vállalj, és lehetőséged is van ilyesmire, semmiképp se hagyd ki! Azon túl, hogy némi zsebpénzre is szert tehetsz, hidd el, hogy teljesen meg fogja változtatni a pénzhez való hozzáállásodat: sokkal jobban fogod értékelni az apróságokat, amelyeket magadnak köszönhetsz.

Ha már elég idős vagy ahhoz, hogy munkát vállalj, és lehetőséged is van ilyesmire, semmiképp se hagyd ki!Fotó / Shutterstock

Közösségi szolgálat

Szintén praktikus dolog nyárra időzíteni az iskolai közösségi szolgálat végzését – már amennyiben középiskolás vagy. Így sokkal egyszerűbb dolgod lesz tanév közben, és ha az iskolás éveid során szépen elosztod a kötelező 50 órát, nem érettségi előtt kell kapkodnod.

Praktikus dolog nyárra időzíteni az iskolai közösségi szolgálat végzésétFotó / 123RF

Kötelező olvasmányok

Oké, tudjuk, ezzel nem leszünk népszerűek, de tapasztalatból mondjuk, hogy rémesen sokat jelent, ha kicsit előre tájékozódsz a következő év tananyagáról, és esetleg el is olvasol egy-két kötelezőt. Ennek révén amikor órán szóba kerül a téma, már lesz róla némi tudásod, és sokkal könnyebben, rövidebb idő alatt – ráadásul mélyebben – leszel képes elsajátítani a tananyagot.

Nyelvgyakorlás

Abszolút megértjük, ha egyes napokon a Netflix az egyetlen dolog, amihez kedved van – de, ugye, kellemest a hasznossal... Nézheted a filmeket eredeti hanggal, magyar felirattal, de akár olyan nyelveket is "kipróbálhatsz", amelyeket most tanulsz, vagy amelyekkel még csak ismerkedsz. Biztosan ragad rád néhány új kifejezés, és a hallás utáni szövegértésed is javulhat!

Abszolút megértjük, ha egyes napokon a Netflix az egyetlen dolog, amihez kedved vanFotó / Shutterstock

Egy új hobbi

Az önmegvalósítás, saját magad felfedezése, tervek, álmok valóra váltása szintén remek nyári program. Ha van valamilyen tevékenység, amelyet mindig szerettél volna kipróbálni, ne várj tovább!