90’s vibes: ez volt a gördeszkás legenda utolsó nagy trükkje

Valószínűleg számodra nem jelent sokat, talán tavaly láttad a nevét a legfelkapottabb remasterelt videojátékok között, viszont akik picit is emlékeznek a kilencvenes és kétezres évekre, azoknak Tony Hawk neve egyet jelent a gördeszkázással. A félcső királya már 52 éves, de még mindig van egy két-trükk a tarsolyában.

Tony Hawk volt az arca az extrémsport-őrületnek, ami végigsöpört a világon az ezredforduló környékén. Nevével fémjelzett videojátékok készültek (aminek első és második részét épp tavaly remasterelték, és nagyon jól sikerültek), sorban álltak érte a szponzorok. A korosodó legenda most új videóval lepte meg a világot, amiben saját bevallása szerint az utolsó 540 ollie-ját adta be.

Én nem sírok, te sírsz

Keserédes pillanat, ahogy egy kiemelkedő tehetség saját maga vallja be, hogy úgy érzi, utoljára tudta megtenni azt, ami híressé tette. Ettől függetlenül az emlékek és az örökség megmarad, csak a tudat nyomasztó, hogy hőseink is megöregednek.

De elég a lelkizésből! Lássuk, miért is volt olyan nagy szám Tony Hawk. Nos, két dolognak köszönhette népszerűségét: az első az volt, hogy elképesztően tehetséges és kitartó volt, a másik pedig az, hogy nevetségesen szerethető személyisége van. 

Elég csak a tweetjeire gondolni, amikben azzal viccelődik, hogy a nevét még sokan ismerik, de azért már kikopott a köztudatból. objektum

Az első 900

A kitartásának köszönhetően, rendszeresen adott be új trükköket, amikkel növelte a hírnevét. Ennek a legklasszikusabb példája volt, amikor a világon elsőként csinálta meg a 900 fokos fordulatot félcsőben. Ezt azóta már túlszárnyalták, de 20 éve ennél nagyobb dolog nem volt az extrém sportok világában.