Újraélesztve: a PlayStation történetének legnagyobb klasszikusai, modern köntösben PS5-ön is

A legújabb videojátékok mellett nevetségesen elavultnak és csúnyácskának tűnnek a korai PlayStation generációkra készült játékok. Viszont a klasszikusok nem véletlen klasszikusok, ezt a Sonynál is tudják, ezért több legendás játékukat remasterelték, hogy átélhesd őket a legújabb konzolodon.

Ha inkább PC-s arc vagy, akkor ez a lista sajnos nem neked szól, viszont ne csüggedj, mert a kedvenc asztali gépedre is jönnek egetrengetően menő játékok a múltból, amikről ebben a cikkünkben írtunk. Viszont, ha igazi Sony-rajongó vagy, akkor olvass tovább, mert ezeket a játékokat bűn lenne kihagyni.

Shadow of the Colossus

Shadow of the ColossusForrás / PlayStation

A korosodott PlayStation fanok legnagyobb kedvence a Shadow of the Colossus, aminek a rejtélyeit egy évtizedig fejtegették a játékosok. Hogy minek köszönhető ez a rajongás? A hátborzongató és érzelemmel teli történetnek, ami egy fantasztikusan gyönyörű világban játszódik. Illetve az egyedi játékélménynek, ami során a legkülönbözőbb módokon kell toronyház magasságú kolosszusokat legyőznöd, amiben csak a lovad van segítségedre.

Shadow of the ColossusForrás / PlayStation

Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII RemakeForrás / PlayStation

A fanatikus rajongók másik nagy kedvence Final Fantasy VII, aminek eredetijén bőven meglátszik a kor és nehezen élvezhető mai fejjel. Szerencsére az élményt átültették modern köntösbe, átdolgozott harcrendszerrel és korszerű grafikával, hogy az új játékosok is átélhessék a történetet.

Final Fantasy VII RemakeForrás / PlayStation

MediEvil

MediEvilForrás / PlayStation

Az első PlayStation egyik nagy címe a MediEvil, amiben egy élőhalott lovagot irányítasz. Amilyen egyszerű a játékmenet (maga a játék nem, csak a menete!), olyan nagyszerű a hangulata, ami az eredetinél is nagyobbat üt az új változatban. Utóbbi nem meglepő, hiszen több mint 20 év telt el a két játék megjelenése között.

MediEvilForrás / PlayStation