A betegség nem csak szenvedés: tiktokerek, akik az állapotuk emberi oldalát mutatják be

Egészségesen születni hatalmas szerencse, amibe könnyű "belekényelmesedni", és nagyképűen azt gondolni azokról, akik valamilyen betegséggel születtek, hogy csak szenvedés az életük.

De ez közel sincs így, ugyanis mindenki megtalálhatja a boldogságot. Viszont a betegségektől való irtózás sokszor hátrányos megkülönböztetéssé fajul, ami rányomja bélyegét mások életére. Ezért fontosak azok, akik meg merik osztani a világgal mindennapjaikat, hogy bemutassák betegségüket, és bebizonyítsák másoknak, ők is ugyanolyan emberek, csak pár gonddal többjük van.

Glen, a Tourette-szindrómás apuka

A Tourette-szindróma egy kicsit mitikus, a médiában sokszor parodizált betegség, amivel kapcsolatban a mai napig sok a tévhit. Ezeket akarja eloszlatni Glen Cooney, egy brit apuka, aki együtt él a betegséggel. Csatornájának már több mint hárommillió követője van, amin mindennapjaiba ad betekintést, illetve rengeteg kérdésre válaszol.

Glen ClooneyFotó / TikTok

Frida és Mesha, akik nem szégyellik, hogy Crohn-betegek

A Crohn-betegség okát még nem ismerni, az emésztőrendszer gyulladását okozza, sajnos krónikus, jelenleg ismert kezelések csak mérséklik a tüneteit. Jellemzően 14 és 24 éves kor között alakul ki, amivel egyre több fiatal életét keseríti meg fekélyekkel és tályogokkal. Sokan érzik szégyennek, ugyanis a látszó tünetei nem túl szalonképesek.

Ez ellen már sokan küzdenek a közösségi médiában, közéjük tartozik Frida és Mesha, akik arra használják fel a népszerűségüket, hogy oktassanak és motiváljanak másokat, akik ettől a betegségtől szenvednek.

Hümeyra, az afantáziás lány

Korántsem olyan súlyos az afantázia, mint a fentiek, de egy átlagos embernek ugyanolyan felfoghatatlan. Ugyanis akiket érint, azok nem képesek elképzelni dolgokat, nem tudnak képeket felidézni elméjükben. Erről beszél Hümeyra, egy fiatal lány Németországból, aki 18 évesen jött rá, hogy társai teljesen máshogy gondolkodnak a világról, mint ő.

HümeyraFotó / TikTok

Ha még megismernél másokat, akik az átlagostól eltérően születtek, ebben a cikkünkben többek közt azt is megtudhatod, hogyan lehet orr nélkül élni.