Bosszú a köbön: ezek voltak a történelem legkicsinyesebb húzásai

Az emberi elme és kreativitás hihetetlen messzire vitt minket, felfedeztük világunkat, kijutottunk az űrbe és kényelmesen élünk. Viszont ez a fene nagy agyunk és képzelőerőnk nemcsak hasznos dolgokra jó, hanem a tökéletes bosszú kitervelésére is.

Ezek az ördögi tervek természetesen csak addig szórakoztatóak, amíg nem mérgesednek el a dolgok. Ezért fontos, hogy a megnövekedett agyi kapacitásunk ne csak a bosszú kitöltésére, hanem a békés megoldás megtalálására is használjuk, hogy megmaradjunk embernek!

A leghuncutabb szobordísz

Németországban, a Rajna két partján fekvő Bonn és Beuel annak idején megegyezett, hogy hidat építenek a folyóra, hogy összekössék a két várost. 1898-ban el is kezdték a munkákat, de Beuel kihátrált belőle, így Bonn finanszírozta az egész projektet. Ennek az eredménye az lett, hogy a hídra felkerült egy kis emberszobor, ami a csupasz fenekét mutatta Beuel felé.

1898-ban kezdték el a munkákat, de Beuel kihátrált belőle.Fotó / Pinterest

A legvéresebb vödör

A két olasz város, Bologna és Modena 300 éves rivalizálásnak csak egyik fejezete volt az a háború, ami a legenda szerint egy vödör miatt tört ki 1325-ben. Persze ennél komolyabb ellentétek és érdekek voltak a háttérben, de a casus belli ebben az esetben tényleg egy vödör volt, amit modenai katonák tulajdonítottak el Bolognától.

A vödröt modenai katonák tulajdonítottak el Bolognától.Fotó / Pinterest

A legnagyobb kutya(pótló)

Lord Byron az angol romantika egyik nagy alakja volt, és a művészetéhez híven nagyon szabad lélek. Éppen ezért nagyon nehezen viselte, amikor 1805-ben a Cambridge-i Egyetem kitiltotta a kutyákat campusáról. Az akkor 17 éves költő gyorsan kitalálta az ellenállás legkézenfekvőbb módját: más állatot tartott. Valószínűleg macskára, vagy valami hasonlóan könnyen kezelhető állat jutott most eszedbe, de a költő nem erre gondolt. Egy medvével jelent meg az egyetemen, ami vele is lakott.

A költő nagyon nehezen viselte, amikor 1805-ben a Cambridge-i Egyetem kitiltotta a kutyákat campusáról.Fotó / Pinterest