Miért köröz a kutya lefekvés előtt? Öt érdekesség, amiről nem esik szó az iskolában

„Jó pap holtig tanul" - tartja a mondás és különösen igaz ez a jelenkorra nézve, mikor az információ áramlása elképzelhetetlenül nagy mértékben és gyorsan történik. Érthető ezáltal, hogy az iskolán belül egyszerűen nincs kapacitás arra, hogy a tanárok mindent átadjanak az évek során.

Erre igyekezett megoldást találni a „Today I Learned" (Ma tanultam) közössége. Számtalan izgalmas és praktikus poszttal igyekeztek kielégíteni a kíváncsi embereket, ezekből gyűjtöttük össze az öt legérdekesebbet.

A sulinál maradva...

Dave Thomas az egyik legsikeresebb amerikai étteremlánc, a Wendy's alapítója kibukott a középiskolából, de nem akart egy gyereket sem arra motiválni, hogy a siker hajszolása érdekében adja fel a tanulmányait, így 60 évesen visszaült a padba, és leérettségizett.

Te visszaülnél az iskolapadba, ahogy Dave Thomas tette?Fotó / Getty Images

Házi kedvencek

Megfigyelhető, hogy szeretett kiskutyánk vagy cicánk elalvás előtt gyakran köröz a kiszemelt helye fölött. Ennek az az oka, hogy az őseiktől fennmaradt ösztönök miatt igyekeznek úgy pozícionálni magukat, hogy a széllel szemben fekve minél hamarabb megérezzék a közeledő ragadozók szagát, valamint megfelelően beláthassák környezetüket mielőtt álomra hajtják a fejüket.

Te tudtad, hogy ezért köröz a kedvenced lefekvés előtt?Fotó / 123RF

Újratervezés

Winston Churchill állami temetését többször is át kellett szervezni mivel tovább élt, mint a legtöbb koporsóvivőként megbízott családtag és barát.

Winston Churchill temetésének megszervezése hosszadalmas volt.Fotó / AFP

Véletlen túszejtés

Walt Disney híres vidámparkját maga az Egyesült Államok 37. elnöke is meglátogatta. Itt esett meg, hogy Disney figyelmetlenségből korábban indította el a parkban közlekedő vonatot, amire így a titkos szolgálat őrei nem tudtak felszállni. Mind az őrök, mind a vasút vezetője halálra rémült, de nem sokkal utána már jót nevetett az elnök is az egészen.

Walt Disney híres vidámparkját maga az Egyesült Államok 37. elnöke is meglátogatta.Fotó / Flickr

Vissza a kőkorszakba

A neandervölgyi emberekről elterjedt sztereotípia, hogy hihetetlenül primitív életmódot éltek, azonban az elmúlt évek kutatásai azt mutatják, hogy extrém mértékben intelligensnek bizonyultak, elképzelhető, hogy annyira, mint a modern emberiség. A korhoz képest fejlett eszközöket használtak, bonyolultabb társadalmi rendszert hoztak létre és jellemzően hosszú életet éltek.

A neandervölgyi emberekről elterjedt sztereotípia, hogy hihetetlenül primitív életmódot éltek, úgy tűnik ezt cáfolják a kutatások.Fotó / AFP