Ismét rangos nemzetközi díjjal gazdagodott hazánk!

Közel 10 000 nevezés 52 országból: Ebből a mezőnyből került ki győztesen a magyar fejlesztésű edutainment applikáció!

1954 óta a köztudatban

Az iF Design Award 67 éves történelemre tekint vissza, nem véletlenül számít az egyik legrangosabb nemzetközi elismerésnek a szakmában. A németországi központú, iF Forum International Design szervezet évről évre különböző iparágak design szempontból legszínvonalasabb termékeit díjazza. A 2021-ben egy 98 főből álló, független, nemzetközi szakértői zsűri értékelte a pályamunkákat. Többek között az iPhone 12 Pro okostelefon, és a BMW iX elektromos modellje is jutalomban részesült. A győztesek sorát gazdagítja a magyar fejlesztésű Platypus: a FinLit Story.

Az egyedülálló digitális megoldás egyébként már tavaly az Év honlapja pályázaton is bezsebelt két díjat.Forrás: PixaBay

Kacsacsőrű emlősök a világűrben

Az alkalmazást az OTP Fáy András Alapítvány álmodta meg, megtervezését, a design kivitelezését és részben a fejlesztést a magyar Supercharge innovációs ügynökség végezte. Lényegében egy űrwestern kalandjáték, melyben főhősünk bőrébe bújva kell pályáról pályára haladva különböző, pénzügyi vonatkozásokkal teletűzdelt kihívásokat teljesíteni. Tavaly október óta ingyenesen elérhető mind iOS, mind Android eszközökre, és máris hatalmas sikert aratott a célközönség körében: eddig közel 35.000 felhasználó töltötte le. Az egyedülálló digitális megoldás egyébként már tavaly az Év honlapja pályázaton is bezsebelt két díjat.

Ács Dávid, a Supercharge üzletfejlesztési vezetője számára a legfontosabb a felhasználóbarát kialakítás volt: „A fajsúlyos téma ellenére egy kifejezetten könnyed játékot terveztünk meg: a Platypus pályák rövidek, a kihívások érthetőek, a leírások velősek és lényegretörőek. A szabályok böngészése helyett a játék bármikor előkapható a buszra várva vagy egy 10 perces szünetben. Az egyéni tanulás mellett fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a Platypus a szervezett oktatás keretei között, egy hagyományos tanóra során is kipróbálható. A játék osztálytermi módja egy könnyen elérhető, élménydús lehetőséget kínál az oktatóknak a tananyag színesítésére, interaktívvá tételére"- nyitatkozta.

Ilyet nem tanulni minden iskolában

A fiatalok pénzügyi tudatosságának és gazdasági ismereteinek fejlesztése kiemelt társadalmi kérdés. A Platypus az alapismeretek elsajátítását célozza szórakoztató formában, digitális nyelven, elsősorban az iskoláskorú fiatalok számára.

Dr. Mészáros Tamás, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint a digitalizáció jelenti az oktatás jövőjét: „Az OTP Fáy András Alapítvány legfontosabb küldetése, hogy mind az iskoláskorú gyermekeket, mind a felnőtteket segítse az életben nélkülözhetetlen pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretek elsajátításában. E célból komplex, saját fejlesztésű, élményalapú edukációs programot valósítunk meg, melyben egyre nagyobb szerepet kapnak az innovatív digitális megoldások, hiszen ezek mára elengedhetetlenné váltak a hatékony oktatásban, ismeretátadásban. A Platypus applikáció megalkotását egy többéves előkészítő munka előzte meg, és nagy büszkeség számunkra, hogy a felhasználók pozitív visszacsatolása mellett rangos hazai és nemzetközi szakmai elismerésekben is részesülünk"