Ma ünnepli születésnapját Danics Dóra

A hazai X-faktor negyedik évadának győztese, Danics Dóra, ma tölti be a 35. életévét.

Az énekesnő Bach Szilviának a lánya, akit egyrészt az Álarcos énekes második évadának Elefánt maszkja rejtett, másrészt ő váltotta a CBA-reklámokban a népszerű Kasszás Erzsit, mint a boltvezető Icuka.

Dóra Budapesten született 1986-ban. A népszerű énekesnő már az egyetemi évei alatt elhatározta, hogy a zenével szeretne foglalkozni. Először 2012-ben jelentkezett az X-faktor műsorába, ekkor a mentorok házáig jutott el.

Az énekesnő egy kiváló példa arra, hogy nem szabad egy kudarc után feladnunk az álmainkat, hanem újra kell próbálkozni. Ugyanis ő sem adta fel, és egy évvel később, 2013-ban, jelentkezett a negyedik szériába is. Ez remek döntés volt részéről, hiszen meg is nyerte a műsort, méghozzá úgy, hogy egyetlen egyszer sem párbajozott közben. Ezzel ő lett az első női hazai X-faktor győztes. Mentora anno Geszti Péter volt.

Öt évvel ezelőtt, harminc éves korában, egy párizsi úttal lepték meg őt barátai, akkor járt harmadjára a francia fővárosban. Akkor járt ott harmadjára, abban az évben az édesanyjával együtt járta végig a kedvenc helyeit, köztük az Eiffel-tornyot. „Most harmadjára láttam az „Öreg Hölgyet", de csak egyszer voltam a tetején, ami eléggé rémisztő volt, mert tériszonyos vagyok" - mesélte anno az énekesnő.

A kiváló énekesnő 2016 óta a Cimbaliband zenekar énekesnője, 2017-ben jelent meg az első albuma. Az album egy korábban megjelent dala után a Bújócska címet kapta.

Eredeti hajszíníne szőke, szemszíne zöld, csillagjegye bika. 2017-ben feltűnt az Oltári csajok című sorozatban, mint Bianca.

Névjegy
Danics Dóra

- énekesnő
- kommunikáció szakon végzett
- az X-faktor negyedik szériájának győztese
- 2014: BRAVO OTTO - Az Év Felfedezettje (jelölés)
- kedvenc filmje: Moulin Rouge
- kedvenc előadói: Rebecca Ferguson, Ferenczi György
- kedvenc étele: zöldséges spagetti
- kedvenc színei: kék és zöld