Mi leszel, ha nagy leszel? Légy TB ügyintéző!

Nem szeretnéd a felsőoktatásban folytatni tanulmányaid? Piacképes szakmára lenne szükséged? Mindezt gyorsan, a lehető legegyszerűbben és jó áron? Amennyiben szeretsz emberekkel foglalkozni, érdekel a HR területe, de nem a toborzással, hanem a háttérmunkával foglalkoznál, a TB ügyintézői tanfolyamot neked találták ki!

Mit csinál az, aki munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintézői képesítést szerez?

A szak nevét kimondani is nehéz egy levegővételre, azonban megfogalmazni, hogy mit is jelent pontosan, talán egyszerűbb. Ez egy olyan bónusz képzés, amely három az egyben tartalmazza a humán erőforrás, a társadalombiztosítás és a bérszámfejtés ismereteit. A tanfolyam elvégzését követően rálátásod lesz a munkaerőpiaci helyzetre, a fizetések alakulásának miértjére. Nyilvántartást tudsz vezetni a kifizetett ellátásokról, igazolásokat fogsz kiállítani és a bér- és társadalombiztosítási ügyleteket is könnyűszerrel megoldod!

Ki más is kapna nagyobb elismerést egy cégnél, mint aki a bérekkel kapcsolatos adminisztrációt látja el, vagy aki képes értelmezni a szükséges nyomtatványokat és átlátja az adózás nehézkes helyzetét?

Milyen lehetőségeim vannak a tanfolyam elvégzését követően?

Elhelyezkedhetsz nagyvállalatoknál, vagy állami cégeknél is, sőt vállalkozóként is megállod a helyed, ha ezt a szakirányt választod. Lehetsz pénzügyi ügyintéző, bérszámfejtő és kalkulátor, analitikus könyvelő, vagy vállalati társadalombiztosítási ügyintéző is. Egy TB ügyintéző olyan tudás birtokában van, amivel nagy eséllyel talál munkát és egy jól fizető állásra számíthat!

Hogyan épül fel a képzés?

A két tanegységre bontott tanfolyam először a HR feladatokkal ismerteti meg a diákokat, majd a társadalombiztosítással kapcsolatos információkat tanulmányozhatják a részvevők. A tanegységek elvégzését követően modulzáró vizsgát köteles tenni a tanuló, ahol a tanárok felmérik a diákok tudását. Két sikeres modulzáró és a záróvizsga után pedig kézhez is kapod a tanúsítványt, mely megnyitja az álláspiac kapuit számodra. A képzés elméleti tudása mellé gyakorlati lehetőség is járul, hiszen a záróvizsgához kötelező egy gyakorlati idő elvégzése is. A képzés elvégzése körülbelül 6 hónapot vesz igénybe.

Forrás: Shutterstock

Milyen áron végezhető el a kurzus?

Sok felnőttképzési tanfolyam fut az országban, a TB ügyintézői azonban az egyik, ahol a skála egészen széles az ár tekintetében. Államilag támogatott formában sajnos nem elérhető, azonban 70 000 forinttól 250 000 forintig találunk lehetőségeket. A legtöbb helyen elérhető részletfizetési lehetőség is, akár havi, akár kéthavi elosztásban. A pandémia óta vannak e-learning formában elérhető képzések is, ahol a fejlett oktatási rendszernek köszönhetően elsajátíthatóvá válik a tananyag.

Szükséges bármilyen igazolás a jelentkezéshez?

Felsőfokú szakképzés lévén az érettségi bizonyítvány megléte alapfeltétel.

Milyen igazoló oklevelet kapok, ha elvégzem a tanfolyamot?

Államilag elismert tanúsítvánnyal jutalmaz a képzőközpont.